Kakor före avbakning |
Ingredienser:
1/4 tsk saffranspistiller (0,5 gram)
2 tsk mjölk (+ ev lite till att binda degen)
6 kardemummakapslar
1/4 muskotnöt
20 pistagemandlar, hackade
200 g mjöl
100 g strösocker
100 g smör, rumsvarmt
ev ett par droppar
Gör så här:
- Mal kardemumma och muskot i en mortel. (eller en kaffekvarn, muskoten kan också rivas).
- Töm ur kryddorna och lägg i saffran och 2 tsk mjölk som värmts lite i mikron, mortla så det blir en pasta. Det går även att använda mald saffran, men pistillerna ger mer smak.
- Vispa ihop smör och socker (använd vinge om du har en Kitchen Aid eller liknande), tillsätt saffranpastan, kardemumma och muskot, kör lite till så det blandas väl.
- Tillsätt mjöl och pistage och mixa in för hand, eller med vingen i maskinen (ej elvisp). Om degen inte riktigt vill gå ihop, tillsätts några droppar mjölk.
- Rulla ut degen till en lång rulle ca 5-6 cm i diameter (eller efter egen preferens), svep in i plastfolie och kyl minst en timma (eller över natten).
- Ta ut rullen ur kylen (plasten ska så klart också bort) och skär med vass kniv centimetertjocka skivor. Lägg på bakplåtsklädd plåt med enån centimeter emellan (degen flyter inte ut under bakningen).
- Baka på 175 grader i 12.-15 minuter
Men vad gott, måste testa detta! verkar supergott :)
SvaraRaderaDo it, de är svingoda!!!!f
RaderaDu har alltid så spännande idéer!
SvaraRaderaTack!
RaderaSå himla gott recept! Måste provas!
SvaraRaderaHoppas du gillar det! :)
RaderaSpännande recept!
SvaraRadera