måndag 26 augusti 2013

Mitt första inlägg

Hej, jag heter Helena, men kallas Nilli (av närmsta familjen). Då jag råkar vara en julfantast av värsta bästa slaget, så har jag länge funderat på att börja julblogga. Så efter att ha unnat mig en ny MacBook Air (min förra dator hade strömsladden fasttejpad med Gaffa i ett år innan den la av helt...) nu i sommar känns det inte som om det finns något som stoppar mig!

Jag är en 25-årig tjej som bor i Göteborg med min sambo CJ, trots att vi bor i en liten lägenhet på 34kvm brukar jag nog julpynta mer än de flesta. Jag jobbar som konditor till vardags, så ni kan absolut räkna med att jag kommer dela med mig av grymma recept, proffstips och tricks när det kommer till julbaket. Dessutom älskar jag att bygga pepparkakshus, min header föreställer förra årets kreation, mer bilder kommer ni såklart få se senare!

Tänkte även starta med denna jullista från Tomtens Dotter
Har du druckit säsongens första glögg ännu?
Nej, jag älskar portvin och brukar snarare hålla mig till det när jag får "pre-season-cravings". Trots det fick det bli varm choklad i förra veckan när jag fick jullängtan, dricker det bara i samband med "julkänslor".
Vad var bäst med julen 2012? (hela säsongen alltså - inte bara julhelgen)
Det får nog bli glöggbrunchen som jag bjöd mina närmsta vänner på 3:e advent, så sjukt mycket jobb (eftersom jag är en sjukt överambitiös människa), men oj vad trevligt vi hade, och oj vad mätta alla blev!
Vet du hur du ska fira julen 2013?
Nej. Jag och pojkvännen har bestämt att vi ska fira ensamma i år. Helst skulle vi vilja åka utomlands, Scotland, Portugal, London, Paris eller New York (vi är inte helt överens), men ekonomin och arbetstider säger nog att det blir Sverige, på nån herrgård eller kanske Yasuragi.
Vilken är den bästa julfilmen?
Måste jag välja en får det bli "Fred Claus" som enligt mig är en sjukt underskattad film med Vince Vaughn i sitt esse. Andra grymt bra julfilmer är: "Love Actually", "The Holiday", "Tomten är far till alla barnen" och "De fem legenderna" (även om det utspelas runt påsk, så bidrar på både Jack Frost och Jultomten (med helsleeves) till julstämning, fantastisk film whatsoever...)
Brukar du köpa en massa nytt julpynt varje år
Ja, något nytt brukar det alltid bli. Förra året bestämde jag mig för att helt byta tema på julgranen från vitt/glas/rosa till steampunk-inspirerart, så det fick bli en hel del nytt (köpt och eget pyssel), men jag kör samma tema i år så det kommer inte bli lika mycket nytt i år. Men ett par fåglar från Grönbergs Interiör brukar inte gå att låta bli att köpa!
Längtar du efter julen?
Både och, jag har redan börjat julpyssla litegrann så klart längtan finns där, men det känns samtidigt skönt att det är ett tag kvar, det ska ju firas Halloween först också!
Släpp fram din inre Grinch: Vad av "det typiskt juliga" kan du lika gärna skippa?
Okej jag älskar tomtar, men när det kommer till julpynt äger jag faktiskt inte en enda, om man inte räknar mina Brats och Manga-figurer i tomtekläder, jag är inte så old-school av mig! Och ischoklad! Det är nog det mest menlösa som finns!

Så, det var det, och jag hoppas att ni kommer tycka om min blogg!

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det var lätt fixat! Men hur min blogg ska dyka upp på "Julbloggar" vet jag inte, har registrerat, men blogginlägget dök aldrig upp där! :(

      Radera
  2. Bloggarna måste godkännas manuellt. Vet att Lisa (Lisas vinterland) fixade sånt förra året. Kolla med henne :-)

    SvaraRadera