tisdag 26 augusti 2014

Ännu mera pyssel!

Jag skulle ju bara gå en snabb sväng på stan efter jobbet och köpa en grej, men det blev visst en liten minirunda där jag handlade i tre affärer. Ooops...
Jag skulle nämligen köpa silkespapper till ett projekt jag påbörjade häromdagen, men insåg ganska snabbt att jag inte hade tillräckligt. Jag gick därför till Panduro, men väl inne på Panduro kom jag på att jag inte alls skulle till Panduro för all typ av papper är betydligt billigare på konstnärsbutiken In-ex. Men jag kunde ju inte bara gå in på Panduro utan att titta lite, och jag kan ju inte titta lite inne på Panduro utan att köpa något...Det blev en burk med vitt glitter, som tog slut häromdagen och en förpackning med jättefina tygband med mönster i svart och vitt. De kommer passa hur fint som helst att ha till lite stilrena paketinslagningar, eller om jag kanske skulle göra en gran till i ett lite mer grafiskt tema, vilket jag tycker är supersnyggt, men passar tyvärr inte helt hundra med de teman jag brukar ha när jag julpyntar (resten av året skulle det dock passa finfint i vår lägenhet...). Sen kunde jag ju så klart inte låta bli att köpa en sk Lyckopåse! Och lyckopåse var rätta ordet, för ynka 30 kr tycker jag innehållet var klart godkänt:
 • Bokstavs-utstickarna älskar jag, jag har redan en idé för vad jag kan använda dem till. 
 • Det härligt julröda tyget känns som ett tecken på att jag faktiskt borde ägna mig mer åt sömnad.
 • Tygband och limstift = alltid bra att ha...
 • Flirtkulorn har jag ingen aning om vad man kan ha till, nåt tips?
 • Pärlplattan har jag ingen användning för, höll på en del med pärlplattor när jag var yngre, men gav bort allt när jag flyttade senast.
Men som sagt, kul grejjer som absolut gav inspiration till lite nya pysselidéer!

Hamnade sedan tillslut på In-ex - Allt för konsten, världens bästa affär som har alla möjliga papper, färger och verktyg till mycket bra priser! Där inhandlades två ordentliga buntar med silkespapper i vitt och ljusrosa som ska användas till ett projekt som jag tror ni kommer gilla. Dessutom blev det lite cerice/lila metallicfärg. Allt kommer användas till saker som kommer visas upp på bloggen!


Jag insåg sedan att jag var alldeles för nära Grönbergs Interiör och bara kunde inte låta bli att kila in. Grejjen är nämligen den att jag var där och handlade två jättejättefina blomkrukor i julas, jag har egentligen fyra blommor i köksfönstret, men då krukorna var rätt dyra så kunde jag inte med att köpa fler än två. Men tyckte att idag var ett perfekt tillfälle att köpa två till, jag fick ju ändå lön igår... Det kommer bli så himla fint i köksfönstret nu, hoppas bara min orkidéer vill blomma upp också, så skulle lyckan vara gjord!

Jag är sjukt nöjd med min lilla runda i alla fall, nu blir det bara till å pyssla ännu mera!
I bakgrunden skymtas en av krukorna från förra årets dekor i köksfönstret.

5 kommentarer:

 1. Vad fina saker, hoppas du kommer på något roligt att göra av det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har redan fått ännu fler idéer, det är tur att jag har börjat i tid, annars skulle jag inte hinna med hälften av det jag vill göra!

   Radera
 2. Vilken trevlig shoppingrunda! Jag håller med - det är svårt att gå in på Panduro utan att köpa något! Du skulle kunna göra julkranskulor av flirtkulorna genom decoupage eller linda in med fina band:) Jag såg de där påsarna men kände att det var för ovisst att köpa dem - det hade varit bättre om de hade märkt påsarna med typ textil, eller papper etc så man har någon slags idé vad man köper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar idén med decoupage, har redan gjort en grej med en tekniken som kommer upp på bloggen här i dagarna. Men har redan fått en idé själv som jag är sugen på att prova...det slutar väl säkert med att jag går och köper ännu fler flirtkulor, ha ha.

   Jo, jag håller med om att påsarna kunde vart märkta, köpte en förra året som jag inte alls var särskillt nöjd med. Jag hade lätt köpt en påse som var märkt "Jul" ;)

   Radera
  2. Det har du alldeles rätt i - en "jul" påse hade definitivt fått följa med hem!

   Radera