måndag 25 augusti 2014

Mer julpyssel: En julgris

Mitt under högsommarvärmen i juli, när många kanske badade, låg och solade eller svalkade sig i skuggan satt jag hemma hos mina kära föräldrar och sydde för fullt på min julgris. Jag äger egentligen en egen symaskin, men har egentligen inget utrymme att ha den just nu, vi bor i en liten etta som vissa kanske minns. Så därför passade jag på att utnyttja syrummet som finns i deras hus när vi var och hälsade på en sväng under semestern. Jag minns att svetten rann pga den otroliga hettan, men jag lyckades sy ihop grisen på ett par timmar, men efteråt var jag helt slut kan jag lova!

Grisen syddes med en sats som jag köpte på Panduro-rean för ett par år sedan och har legat på vinden sedan dess, så det var på tiden att den användes. Dock ingick ingen stoppning så därför blev det inte att jag färdigställde den förrän idag. Men nu står han här helt färdig och jag är riktigt nöjd med resultatet. Jag har, trots att sömnad var ett stort intresse när jag var yngre, inte suttit vid en symaskin på säkert 7-8 år! Men jag blev verkligen påmind om hur kul jag tycker det är att sy, så förhoppningsvis blir det fler sömnadsprojekt inom en ganska snar framtid...


Nöff nöff
Nu återstår bara den stora frågan vad jag ska döpa honom till, ja, jag har bestämt att det är en han. Någon som har något förslag?

8 kommentarer:

 1. Vad söt han blev! Det gjorde du bra:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag är som sagt riktigt nöjd!

   Radera
 2. Men så fin! Tänk om en annan va så duktig, haha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det allra viktigaste är nog att inte ge upp när man syr fel, för annars hade jag inte fått klart den kan jag lova! ;)

   Radera
 3. En sån har jag sytt för nåt år sedan också, den är väldigt söt. Kanske kan den heta Julius?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Julius var ingen dum idé alla, får ta och suga lite på den...

   Radera
 4. Jag har verkligen letat med ljus och lykta efter mönstret på den där julgrisen. Säljs ju inte längre på Panduro. :-( Det är inte så att du skulle vilja sälja en kopia på mönstret till mig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet tyvärr inte exakt var jag har mönstret, så det blir nog svårt att leta rätt på det innan jul. Men är du fortfarande intresserad efter jul kan vi nog fixa nåt...

   Radera