söndag 31 augusti 2014

Enkelt papperspyssel (som ser svårt ut)!


Nu ska jag visa jättehäftig dekoration som är superlätt att göra själv! Eller, själva dekorationen är kanske inte jättehäftig, de var väldigt trendiga redan förra året, men det som är häftigt är hur enkelt det faktiskt är att göra själv! Det enda du behöver är detta materiel (+en sax)...


Voila! En helt hemgjord så kallad honeycomb pom-pom (pappersboll)! Eftersom det finns jättebra instruktioner online, så ska jag peka er dit istället för att försöka förklara själv:
 • En på engelska som visar exakt hur jag gör själv.
 • En på svenska, som dock använder tejp istället för lim, vilket jag provade första gången men tyckte det var ganska svårt till att börja med, och dessutom insåg jag exakt hur mycket tejp som gick åt, det kändes onödigt dyrt. Så jag föredrar att använde limstift istället för tejp, men annars är beskrivningen jättebra, och som sagt på svenska.

Det är verkligen jätteroligt att göra sitt eget honeycomb-papper, framförallt när man får veckla ut sitt papper och se hur fint det blir! Bilden t h visar pappret när det är färdiglimmat, men inte tillklippt och ihopsatt till en boll än. Som ni ser så kan man lätt göra girlang med samma teknik. Inte behöver man göra en boll heller, honeycombs i form av granar och klockor är ganska vanligt, eller varför inte pumpa till halloween? Det finns massor med möjligheter!

En (tyvärr väldigt dålig) bild från min Eurovision-fest (ja, jag är ESC-nörd) i våras där jag pyntade med bollar i olika landsfärger, jag var jättenöjd!
Är man riktigt hardcore gör man så klart en sån här fet girlang!
Källa

4 kommentarer:

 1. Åh det måste jag testa, jättefint ju :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det, det är riktigt roligt...och blir supersnyggt!

   Radera
 2. Jag blev skitglad av den sista bilden, tack. :D Älskar färg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med, älskar också färg, och den bilden är helt sjukt fin. Dock känns det lite hardcore (även för mig) att göra så där många bollar, och det är ju ganska dyrt att köpa, men gud vad imponerade det hade varit att ha en sån girlang på nån fest!

   Radera