måndag 8 september 2014

Filmtips: A Different Kind of Christmas

Det här filmtipset kommer egentligen lite för sent. Detta är nämligen, tro det eller ej, en julfilm som utspelar sig i juni, och är just därför den perfekta julfilmen att titta på under högsommaren när man får lite julkänslor. Men det är fortfarande en riktigt mysig julfilm, dock rekommenderar jag att man ser den just pre-season då det kanske kan kännas lite udda att sitta i december titta på en julfilm som utspelar sig på sommaren.

Filmen handlar om en gammal man som flyttar till en ny stad.  Han klär sig som jultomten trots att det är mitt i sommaren, och har huset pyntat till tusen till ett riktigt amerikanskt tomteland. Ganska snart börjar det sticka i ögonen på grannarna som försöker få honom att sluta genom att koppla in borgmästarkandidaten Elizabeth Gates...

Handlingsbeskrivningen från baksidan av DVD-fodralet.
"Amazing things happen when you believe...

A quiet neighborhooos is reeling with the shock of Santa Claus moving inte town. The children are in seventh heaven but the traffic jams, reindeers and popping snow machines prove too much for Santa's neighbours and they call in local mayoral candidate Elizabeth Gates to shut down Santa's Dream World.

Reporter Frank Mallory is intrigued by Elizabeth's lack of Christmas spirit and interested in what makes Santa tick.

Santa has used his magic to light up the lives, but is it too late to reunite his own family?"
Det är en jättesöt B-film som jag varmt rekommenderar, som sagt framförallt på sommaren, men jag tror man kan finna glädje i den oavsett när man ser den...

Jag köpte filmen för massa år sedan i en box med fyra olika julfilmer (men denna är klart min favorit) som jag gav ca 50kr, på play.com (väldens bästa site att shoppa DVDer?). Just nu säljs filmen för €3.10 (fri frakt!) om ni är intresserade, tänk bara på att det kan saknas undertexter och sidan är europeisk, men ibland dyker region 1 DVDer upp, så håll koll.

2 kommentarer:

  1. Den låter verkligen charmig, får kolla på den tror jag! :)

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag, inget mästerverk direkt, men en mysig julfilm med ett rätt udda koncept!

    SvaraRadera