söndag 7 september 2014

Uppgraderad julgransmatta

För två år sedan fick jag idén att helt slopa min vita julgran med temat glas, vitt och rosa och istället gå all in och satsa på en julgran i steampunk tema i färgerna guld, brons, brunt och mustiga röda och lila toner. För att passa mitt ganska unika tema fick jag tillverka de flesta dekorationerna själv, så även en julgransmatta. Jag tog en stor tygcirkel och bara limmade på bitar av skinn så som jag köpt i en påse med blandade spillbitar, så det såg ut som ett lapptäcke. Tanken var att den skulle bli brun i olika nyanser, men så insåg jag att i påsen jag köpt fanns framförallt svart skinn, så mattan blev mycket färglösare än det var tänkt och jag har aldrig varit riktigt nöjd med hur den ser ut.


Första året tyckte jag att granen blev något trist i framförallt bruna, koppar och guldtoner, så förra året försökte jag satsa på att addera så mycket färgglada detaljer som möjligt (bl a påfåglar). I år går jag steget längre och har precis målat om min julgransmatta i metallictoner av lila, cerice och blått samt koppar och guld. Så nu får vi vänta till julen för att se om det var ett bra beslut eller inte. Just nu är jag väldigt nöjd med min matta i så mycket gladare färger!

4 kommentarer:

 1. Wow - snacka om en julgransmatta som heter duga! Och så långt ifrån min gamla jutematta som farmor har broderat som man kan tänka sig... Om du har granpynt i samma metallicfärger kan det nog bli RIKTIGT häftigt! Ska bli ríktigt kul att se din gran:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det är en del metallic i granen, inte blå direkt, var lite tveksamt till det, med det ser sjukt snyggt ut. Ska bli spännande att se hur det blir när granen kommer upp!

   Radera
 2. Vad du är duktig och pysslig av dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, inte så svårt, men det tog lite längre tid än vad jag hade tänkt mig...

   Radera