onsdag 10 september 2014

Nytt i bokhyllan

Var och hämtade ut ett litet bokpaket från Bokus idag. Alltså, jag blir lite som ett barn när jag hämtar ut ett paket, trots att jag själv beställt det, vill bara hem och slita upp paketet omedelbart (ibland kan jag inte ens hålla mig, och sliter upp paketet innan jag hinner hem!).


Paketet innehöll två böcker: Recept från sena kvällar i New York av Linnéa Johansson och Fixa Julen - Proffsens bästa tips för en lyckad jul.

Fixa Julen - Proffsens bäst tips för en lyckad jul är just vad det låter som, de nio medförfattarna, experter på sina diverse områden ger sina bästa tips för hur du piffar till din jul. Efter en recension hos Tomtens Dotter förra året, där hon lovordade boken har jag varit väldigt sugen på att skaffa den, men det har liksom inte blivit av. Men nu, när jag har boken i min ägo kan jag bara stämma in i hurra-ropen. Jag har bara kikat igenom den lite hastigt, men kan genast konstatera att jag tycker den är helt underbar! Bilderna är jättefina, boken är stor och rejäl och verkligen fullproppad med verkligt inspirerade tips och recept. Det enda jag kan klaga på är brioche-receptet i Nyårsavsnittet, en riktigt brioche ska inte ha vatten som degvästska, utan endast ägg (och ev lite mjölk)! Håll utkik här på bloggen efter ett riktigt (och alldeles alldeles underbart) briocherecept!

Jag började följa Linnéa Johansson när hon började skriva sin blogg Brooklyn Kitchen på elle.se (rekommenderas!). Linnéa är en svenskt tjej som jobbar som festfixare i New York. Hon bjuder på härligt avslappnade recept, har en förkärlek till cocktailpartyn (kul drinkrecept!) och delar med sig av härliga anekdoter från diverse kändisfester. Jag har gillat Linnéa från första stund, och att köpa hennes bok Recept från sena kvällar i New York, när den kom ut i förra veckan kändes som ett måste! Jag kan inte vänta att få prova hennes recept på Party Starter (bål med vattenmelon tequila och basilika), Pie pops och Croissant- & bourbonpudding! Den matlagningsintresserade bör definitivt ta kik om en ser den i bokhandeln.

8 kommentarer:

 1. Jag blir också lite väl ivrig av att hämta ut paket. Skulle ta mig en promenad igår för att hämta ett tyg, men det slutade ju med att jag hade pillat upp paketet på vägen hem bara för att känna på innehållet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg! Jättefint tyg, verkligen!

   Radera
 2. Jag går också och väntar på ett bokpaket med Fixa Julen, och julklappsetikettboken som några har tipsat om! Det är Tomtens dotters fel - hahaha! Sedan beställde jag en ytterligare en bok om förslag på egna presenter man kan göra. Jag längtar! Det är som en liten minijulafton när de här trevliga paketen dyker upp!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Julklappsetikettboken såg jättebra ut, snygga etiketter, fast jag brukar iofs inte använda etiketter, ha ha.

   Radera
 3. Jag är som dig när det kommer till paket, blir lite som julafton trots att man vet vad det innehåller.

  SvaraRadera
 4. Har varit intresserad av den boken jag med och nu blev jag tvungen att beställa den jag med =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den lika mycket som jag! :)

   Radera