lördag 28 september 2013

Julklappstips! Bake my day

Jag fick hem ett mycket efterlängtat paket från Bokus idag! Efter ungefär ett års väntan så har Mattias Kristiansson, från min absoluta bloggfavorit Bake my day, släppt sin bok med samma namn!
Boken är lika fantastisk som hans blogg. Underbart kreativa bakverk, sjuuuuuukt roliga texter (CJ frågade hela tiden vad jag skrattade åt när jag låg och läste texterna till de olika bakverken, varpå högläsning följde!) och en sån härligt själgvodehet (med glimten i ögat) gör att du knappt kan slita dig från boken. Boken känns väldigt gala och för en faghag som mig är det precis så det ska va! Självklart hittade jag massa idéer och recept som jag belv sugen på att prova. Jag skulle säga att det här är det ULTIMATA julklappstipset för den bakintresserade!
Den andra boken "Gingerbread" av Allen D. Bragdon köpte jag, om jag ska vara ärlig, mest för att jag ville passa på att köpa nåt annat "när jag ändå skulle beställa" och den var billig. Men jag har bläddrat igenom den och den verkar ganska bra. Det finns definitivt bättre böcker om pepparkakshus (ja, jag har ett par), men positivt är att det finns mallar till alla projekt och det finns MASSOR med olika recept på pepparkaksdeg; historiska och utländska, vilket är himla kul. Det negativa är att upplösningen på bilderna tyvärr är riktigt dålig och även layouten på boken är väldigt kass så texterna känns lite jobbiga att läsa. Men jag kommer säkert finna en hel del inspiration i denna bok. Kanske skriver mer om boken senare, när jag faktiskt har läst den...

8 kommentarer:

 1. Såg ut som fina böcker båda två! Tråkigt med upplösningen för bilderna brukar ju vara minst lika viktigt som texten när det gäller böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, precis, men helt klart värd 100 kr, som jag betalade för den, i alla fall!

   Radera
 2. Välkommen till julbloggsvärlden, det ska bli roligt att följa din blogg. Fina pepparkakshus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det kommer bli jättekul!

   Radera
 3. Man blir ju sugen att läsa den där första finns den på bokhandlen måntro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tror jag, den är utgiven av ICA Bokförlag, och jag såg massor på bokmässan i alla fall!

   Radera
 4. Du måste lägga in lite roliga recept sen när du testat lite! :D

  SvaraRadera