tisdag 6 oktober 2015

Kokos- och macadamiakakor

Kokos och macadamia, i en smörigsmåkaka, vad kan gå fel liksom?!
Den här kakan var jag väldigt dålig på att fånga på bild, så ni får hålla till godo med en reprisbild, Kokos- och macadamiakakan ser ni bak till höger.
1 1/2 dl salta macadamianötter
4,7 dl vetemjöl
1 tesked bakpulver
180 g smör
1 1/4 dl socker
2 ägg + 1 till strykning
1/2 tak vaniljsocker
1 1/4 dl kokosflingor + mer att strö över

Gör så här:
  • Rosta macadamianötterna på ugn 325 F tills de blir gyllenbruna, ca 10 minuter. Lägg 22 halvor åt sidan och mal/mixa resten fint.
  • Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål, ställ åt sidan.
  • Vispa smör, socker tills det vitt (använd vinge om du har), i ca 3-4 minuter, på medelhastighet.
  • Tillsätt 2 ägg och vispa tills det blandats.
  • Tillsätt mjölblandingen, de malda nötterna och kokos. blanda på låg hastighet med vingen, eller med en slev.
  • Rulla ut degen till en lång rulle, ca 5 cm i diameter, plasta och kyl minst 2 timmar.
  • Skiva rullen knappt centimetertjocka skivor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på plåt.
  • Blanda ägget med lite vatten och pensla kakorna. Tryck fast de halva macadamianötterna och strö över kokos.
  • Baka på 175 grader i 14-16 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar