Den här kakan var jag väldigt dålig på att fånga på bild, så ni får hålla till godo med en reprisbild, Kokos- och macadamiakakan ser ni bak till höger. |
4,7 dl vetemjöl
1 tesked bakpulver
180 g smör
1 1/4 dl socker
2 ägg + 1 till strykning
1/2 tak vaniljsocker
1 1/4 dl kokosflingor + mer att strö över
Gör så här:
- Rosta macadamianötterna på ugn 325 F tills de blir gyllenbruna, ca 10 minuter. Lägg 22 halvor åt sidan och mal/mixa resten fint.
- Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål, ställ åt sidan.
- Vispa smör, socker tills det vitt (använd vinge om du har), i ca 3-4 minuter, på medelhastighet.
- Tillsätt 2 ägg och vispa tills det blandats.
- Tillsätt mjölblandingen, de malda nötterna och kokos. blanda på låg hastighet med vingen, eller med en slev.
- Rulla ut degen till en lång rulle, ca 5 cm i diameter, plasta och kyl minst 2 timmar.
- Skiva rullen knappt centimetertjocka skivor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på plåt.
- Blanda ägget med lite vatten och pensla kakorna. Tryck fast de halva macadamianötterna och strö över kokos.
- Baka på 175 grader i 14-16 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar