måndag 5 oktober 2015

Marsipanpyssel

Ledig måndag, så idag har det pysslats minsann. Först gjorde jag nougatkastanjer, som förra året. Jag gjorde nougaten igår och färdigställde dem idag. De är kul att göra men jag är inte så förtjust i att äta dem själv (gillar inte choklad och marsipan så mycket), men CJ ÄLSKAR dem och det är en perfekt höstpresent.


Jag gillar att göra lite tokiga marsipanfigurer till jul, men det är en sån där sak som har en tendens att prioriteras bort in i det sista, två år har jag suttit uppe på natten innan min julbrunch och modellerat, för att ha lite fina dekorationer till uppläggningsfaten. I år tänkte jag att de inte skulle bli likadant, så jag har pysslat ihop några figurer redan idag!

Som jag tidigare nämnt så är jag inte så mycket för det traditionella, pandan med tomteluva och pingvinen med öronmuffar har redan hunnit bli klassiker hemma hos mig. I år kompletterade jag med en enhörning och drake i tomteluva. Förhoppningsvis blir det fler figurer i veckan. Jag kommer spara dem i en lufttät burk för, så de inte blir dammiga, och håller sig fräscha fram till jul.

6 kommentarer: