lördag 3 oktober 2015

Pepparkakshus: Vad ska jag bygga i år?

Ja, nu börjar det dra i hop sig! Såklart ska det bli ett pepparkaksbygge även i år, men det är svårt att bestämma sig för en design, man vill ju alltid försöka toppa förra årets hus:
Whoville-villan, 2014
Allra helst vill jag få gjort mallen i oktober, så jag kan börja bygga efter Halloween. Men jag har verkligen inte bestämt mig än...

En tanke jag har haft är att det hade varit kul att inte göra ett hus, utan snarare en skulptur, gärna något lite nördigt. Jag inspireras av bilderna nedan, men har inte kommit på någon konkret idé. Har ni något tips?

https://www.pinterest.com/pin/47569339790931123/
https://www.pinterest.com/pin/47569339790963765/ 


https://www.pinterest.com/pin/47569339791503389/

Den andra idén som jag leker med är en pagod, eller något i liknande design. Jag gjorde detta huset för 5 år sedan och är lite inne på att göra en variant:

Självklart med snö och så, och lite mer avancerad design. Inte heller nödvändigtvis asiatiskt, jag har sett vikingahus i med liknande konstruktion också

Mina andra pepparkakshus:
http://ximasbynilli.blogspot.se/2013/10/pepparkakshus-manor-anno-2010.html
http://ximasbynilli.blogspot.se/2013/10/pepparkakskarusell-anno-2008.html
http://ximasbynilli.blogspot.se/2013/10/pepparkakshus-hotell-pepparkaka-anno.htmlhttp://ximasbynilli.blogspot.se/2013/11/pepparkakshus-orgryte-nya-kyrka-anno.htmlhttp://ximasbynilli.blogspot.se/2013/11/pepparkakshus-direktorsvillan-anno-2012.html13 kommentarer:

 1. Vad kul att få en recap på dina fantastiska hus och jättekul att du ska bygga ett i år också, ser fram mot att följa projektet.

  SvaraRadera
 2. Tänkte på dig och dina fina kreationer för nån dag sen! Ska bli kul att följa med ett år till. Om jag kunde skulle jag nog göra en sån där gammaldags skrivmaskin. Meeen jag får nöja mig med fyra väggar, tak och en dörr för det är ungefär vad jag klarar av :'D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrivmaskin lät kul, blir nog inte i år, men den idén ska jag ta med mig! :)

   Radera
 3. Åh älskar din pepparkaskhus

  SvaraRadera
 4. Jag har börjat fundera jag också. Mina hus är inte i närheten av dina, men jag brukar gå in här och försöka lära mig av dina tips. En rymdraket och en riddarborg har det i alla fall blivit, och barnen har varit nöjda!
  Tack för att du kommenterade mitt inlägg om boken Fixa julen. Jag köpte den bland annat eftersom du lät så positiv men jag lovar att inte skylla på dig om jag inte gillar den ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas du gillar boken då!

   Radera
 5. Svar
  1. Ååååh, det hade varit heeelt fantastiskt, önskar man slapp jobba i november, då skulle det inte vara något problem. Jag älskar Harry Potter så mycket, lyssnar jämt på böckerna! Har precis börjat om med de svenska efter att ha lyssna igenom alla på engelska under våren.

   Radera
 6. ska bli kul att se vad du väljer... :-)

  SvaraRadera
 7. ÄÄÄNTLIGEN är du igång igen! Har kollat in då och då för att se om du börjat blogga!

  När det gäller pepparkakshus, något annorlunda.... Det som dök upp i mitt huvud när jag läste det var "kundvagn!" Pling, liksom. Vad det än blir, så blir det säkert fantastiskt, som vanligt!

  Gillade dina jullåtar förra året, dessutom. Nyheter som jag inte hört förut och bla "Peppermint Winter" blev en klar favorit, så du ska veta att du inspirerar med din blogg!

  Mvh
  Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kundvagn var en kul idé! Tack så mycket för fin fina kommentar, det är kul att höra att man faktiskt inspirerar!

   Radera