Ingredienser:
225g lingon
2 dl kokossocker
1 stjärnanis
1 krm timjan
4 dl vatten
Kolsyrat vatten (sodastreamat)
Kolsyrat vatten (sodastreamat)
Gör så här:
- Koka upp alla ingredienser utom kolsyrat vatten i en kastrull.
- Låt småputtra i 30 min.
- Låt svalna och kyl därefter.
- Tillsätt i ett glas, mängd efter smak, och fyll upp med is och kolsyrat vatten. Jag tog 1/2 dl syrup och ca 2 dl kolsyrat vatten, det blev mums!
Boken innehåller även ett recept på julmust som jag så klart är sugen på att prova. Men jag är också lite rädd för det det är ett betydligt mer komplicerat recept där bryggningen tar en vecka och tanken på att något skulle gå fel och explodera så jag har julmust i hela köket känns sådär (det ska dock vara en extremt miminal risk om man följer receptet, men ändå)... Men jag ska se till att ta modet till mig och försöka brygga min egna julmust, självklart får ni följa allt här på bloggen!
Gud vad gott det lät ! :-)
SvaraRaderaDet var det verkligen! Fast jag blev lite orolig, för i första glaset hade jag i för lite syrup, så det smakade sådär. Men när jag tillsatte mer så blev det toppen!
RaderaSå spännande med julmusten! Ska bli intressant att följa så länge den inte exploderar, hahaha :)
SvaraRaderaEller hur?! Jag har faktiskt varit med om en mindre julmustexplosion en gång, då en liten petflaska ramlade i golvet och gick sönder så det började spruta julmust i hela köket, sådär kul, kan jag lova...
Radera