söndag 9 november 2014

Julmarknaden på Huseby bruk

Igår var jag på julmarknad på Huseby bruk i småland, som är nordens största julmarknad och det var så mysigt! Det var mycket folk, men inte så att man kände att det var svårt att ta sig fram  (Liseberg på en adventshelg, never agian…) . Eftersom det är ett gammalt bruk så var alla stånden uppdelade i olika hus som man fick promenera emellan. Det fanns massa god mat att provsmaka på, helt sinnessjukt goda isterband och fantastisk ostkaka var två saker jag smakade som jag blev himla sugen att köpa. Istället blev det mumsiga knäckebröd och ostar som fick komma med hem. Man blir ju lite överväldigad att handla allt eftersom det är så mycket gott, men får verkligen hejda sig! Jag köpte även lite pynt i handelsboden, men det får bli i ett annat inlägg, sitter på tåget just nu, men sakerna nedpackade.
Så klart var en massa hantverk också, jag gå mest igång på metallslöjd och smide. Ljusstaken nedan blev jag sjukt sugen på att köpa, jag gillar den råa looken och att den går att variera på flera olika sätt.


Det gick att beskåda polkagristillverkning, missa inte smakproverna! Det fanns ponnyridning för barnen, och det var även ett luciatåg. Vi såg inte själva tåget, men vi såg flera barn i lucialinnen som verkade vara på väg till sitt framträdande, de var så himla söta!

Allt som allt var det en jättebra dag, och jag kan verkligen rekommendera julmarknaden, det var så mysigt att gå runt bland de gamla husen och så klart blev det bara bättre framåt kvällningen när alla lampor och marschaller lyste upp i mörkret. Marschallträdet nedan är ju bara hur coolt som helst!

En sak som kan vara bra att nämna är att de flesta stånden tog emot kortbetalning, men vissa hade problem med mottagningen och andra tekniska problem. Entrén tog dessutom bara kontanter (80kr). Så ta med lite papperspengar om du besöker marknaden så du kan handla allt du vill. Kan tyckas självklart, men vi var fyra personer som inte hade tänkt på det, och precis hade cash så det räckte till inträde och varsin korv med bröd när hungern slog till.


 
Marknade pågår fram till 16:e november, så passa på att gå om ni får chansen!

4 kommentarer:

 1. Jag blir så avundsjuk! Vill också åka dit, men det är en låång bit ifrån Stockholm :)

  SvaraRadera
 2. Åh, både låter och ser mysigt ut!

  SvaraRadera
 3. Jag var också där i lördags, så himla mysigt!

  SvaraRadera
 4. Det ser så mysigt ut!! Vill också!

  SvaraRadera