lördag 8 november 2014

Julklappsingslagning som speglar innehållet.

Så, nu börjar allt med julklapparna falla på plats, de flesta är mer eller mindre klara, har beställt lite grejer så nu väntar jag bara på att det ska komma så jag kan börja slå in. För slå in är nu något av det roligaste! Jag kör verkligen inte på en stil på alla paketen-looken, jag har alldeles för många fina omslagspapper som jag vill använda, och så gillar jag att prova nya saker, så det brukar bli en salig blandning. Men en stil jag gillar att använda är att slå in paketen på ett sätt som passar till innehållet. Det var framförallt det tänket jag hade når jag slog in föra årets julklappar, som jag tänkte visa upp här.

Hur slår man bäst in en röd Musse Pigg-tröja?! Med rött juligt Musse-papper så klart. Jag hade köpt pappret på Panduro långt innan jag vista vad jag skulle ge i julkalpp, för jag tyckte det var så fint. Fatta lyckan när jag insåg vilken bra kombo det skulle bli. Påsen med solfjäder blev ett återkommade tema förra julen, ska försöka fixa en tutorial asap, måste bara ha något att slå in först...Paketet nedan innehåller en flaska japansk whisky. Paketet är inslaget med japansk inslagningsteknik (älskar paket utan skarvar!). Omslagspappret med tidningstryck i olika språk är från granit, och obin är en riktig japansk tidning (ångrar att jag inte tog med mig fler hem från Tokyo när de var gratis att ta på hotellet...).

Nästa paket fick också japanskt tema, det var nämligen en middag till mina föräldrar på min favoritrestaurang vRÅ, som severar japansk mat med svenska råvaror. En origamibox av japanskt tidningspapper. Det blev väldigt ojulig, men eftersom de fick den i mellandagarna så kändes det helt okej.

Och så bara måste jag visa mitt mest ambitiösa paket någonsin. En födelsedagspresent till CJ, en Tequilaflaska som skulle associera till Mexiko genom att se ut som en pinata. Jag vet inte hur lång tid det tog att slå in hela flaskan med silkespapperstussar, men shit vad nöjd jag blev. Typ alla som såg den undrade dock om jag var sinnessjuk, ha ha.
Det var temafest Jamaica, btw...

2 kommentarer:

  1. Solfjädersvikningen vill jag lära mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag får ta och försöka skynda mig med min beskrivning!

      Radera