Jag serverade mina med renstek och pepparrotscréme fraîche, men här kommer några andra serveringsförslag:
- Kallrökt lax med pepparrotsvisp
- Leverpastej eller paté med rödlöksmarmelad
- Chevré med honung
- Grädde med bär eller sylt
- Gräddkräm (lika delar vaniljkräm och vispad grädde)
Saffranspetit choux
Ingredienser:
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
0,5 g saffran (1 paket)
3 ägg
Gör så här:
- Koka upp vatten, smör och saffran i en kastrull.
- Tillsätt mjölet under ständig omrörning, och låt rosta under nån minut (så att så mycket vatten som möjligt avdunstar) rör hela tiden.
- Ta av från plattan och vispa nån minut med elvisp innan du tillsätter äggen, ett i taget. Vispa hela tiden.
- Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtspapper, tänk på att de expanderar och blir ungefär dubbelt så stora under bakningen så gör dem inte för stora.
- Baka på 200 grader i ca 25 minuter.
- Låt svalna på galler.
- Fyll och servera efter önskemål. Fungerar utmärkt att frysa in och fylla efter behov!
Tack så jättemycket för receptet, dessa ska testas under mellandagarna! :)
SvaraRaderaVarsågod, ock lycka till!
Radera