Här kommer receptet på ett perfekt julgodis, om du vill slänga ihop nåt smarrigt dagen innan du ska bjuda på det. Dessa cream cheese mints (ja vad ska vi kalla dem på svenska? mintkakor?) behöver nämligen ligga och torka i rumstemperatur i ungefär ett dygn, men de går supersnabbt att göra och smakar underbart för mintälskaren. Smaken påminner närmast om mintkyssar, men dessa är mjuka, även när de fått torka, och vill man så kan man såklart spritsa på lite choklad eller värför inte doppa hela härligheten i mörk choklad? Jag är dock ingen chokladälskare, så jag gillar dem bäst som de är.
Jag använde pepparmintsarom från Dr Oetker, som jag hade hemma, det går att använda pepparmyntsolja också, men då är det bara nån droppe som gäller!
Mjuka mintkakor (Cream cheese mints)
- 85 g färskost
- 1,5 tsk mintextrakt (eller efter behag, se till att inte överdosera!)
- 500 g florsocker
- ev choklad
Gör så här:
- Rör färskost för hand eller i maskin med vinge tills den blir slät, tillsätt mintextrakt.
- Tillsätt florsocker lite i taget och arbeta ihop det till en deg, det påminner om lite lösare sugarpaste.
- Rulla ut degen i små bollar, ungefär en tesked stora.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till med en gaffel för att platta till dem och samtidigt göra ett tjusigt randig mönster.
- Låt ligga och torka i rumstemperatur i ca 8 timmar. Vänd därefter på dem och låt torka i ytterligare 10 timmar. Klart.
- Eftersom de innehåller färskost är hållbarheten kortare än mycket annat godis, men tre veckor i rumstemperatur håller de i alla fall utan problem.
Chokladmandlar
Cream cheese mints
Fransk chokladkola
Fransk Nougat, Montelimar
Julmustmarmelad
Pepparkakskola
Saffransfudge
Saltlakritskola
Snickersfudge
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar