måndag 7 oktober 2013

Årets pepparkakshus...och mera julbus!

Idag har jag minsann varit effektiv. Jag älskar att vara ledig varannan måndag, jag brukar få så mycket mer gjort då, än vad jag får på helgerna, och det är så skönt att gå på stan när det nästan inte är något folk! Jag började med att ge mig ut till Örgryte och fota kyrkan som kommer ligga till grund för årets pepparkakshus (ja, eller -kyrka då...), den ligger på vägen där jag brukar promenera om jag ska gå en riktig långrunda, och jag tycker den är så himla fin. Jag har dessutom aldrig gjort en kyrka så det är ju på tiden!
Jag älskar som sagt att göra pepparkakshus med ganska avancerad design (2011 var det över 100 delar...), men jag är ingen arkitekt, och varför ska jag försöka hitta på egna hus när det redan finns så många fina?! ;) Så jag brukar alltid ha ett hus som förlaga (riktigt eller tecknat) och försöka göra så likt jag kan. I år kommer det få bli en hel del förenkling, men jag ska försöka att få med så mycket detaljer som möjligt! Förhoppningsvis kommer jag igång och gör mallen denna veckan!

Sen åt jag frukost på stan och gick en lite sväng och tittade efter kläder och prylar till min halloweenkostym. Hittade i alla fall ett plagg på H&M (bästa fysiska butiken att handla kläder till Halloween!) och blev supernöjd, nu blir det till å ta hjälp av ebay för resten... Sen var jag inne på Panduro och handlade lite grejjer till mina julkort som jag började med igår.
Jag gick förbi ICA på vägen hem, och såg till min lycka att Allers Julmagasin fanns att köpa, så självklart köpte jag den och skyndade mig hem och gjorde varm choklad! Jag har läst igenom tidningen och kan konstatera att den är helt klart värd sitt pris, den är ju riktigt billig, och jag hittade massa kul idéer som jag blev nyfiken att prova. Saffranssconsen med kumquatsmarmelad måste ju bara göras!

7 kommentarer:

 1. Åh då måste jag gå ner till min ica butik och kolla om dom fått in den :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den släpps nog egentligen imorgon, men min ICA brukar ofta ha tidningar nån dag innan släppet! Hoppas du får tag i den!

   Radera
 2. Wow det kommer bli en häftig pepparkakskyrka =D
  Ska bli kul att få se det färdiga resultatet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tror jag! I'll keep ypu posted!

   Radera
 3. åh vad härligt att höra att man kan köpa allers julmagasin nu, det måste jag också köpa :) Lycka till med pepparkakshuset!

  SvaraRadera
 4. Hej Nilli, gillar ditt val av Pepparkakskyrka och skulle gärna vilja publicera det på min sajt och låta våra läsare följa ditt lilla "byggprojekt". Hör gärna av dej till info@tiotips.nu, så berättar jag mer om mitt förslag.

  SvaraRadera