Rödgrön couscous
Färgen på blev helt galet vacker!
Ingredienser
1 gul lök, hackad
Smör att steka i
250 g färsk grönkål, hackad
250 g rödkål, hackad
2 dl torkade tranbär
3 dl couscous (jag använde fullkornsvarianten)
1 tärning hönsbuljong
Gör så här:
- Fräs lök i smöret utan att det tar färg, tillsätt båda kålsorterna och stek tills det blir mjukt.
- Tillsätt bären
- Tillred couscousen enligt anvisningarna på paketet (använd buljongtärningen i vattnet). Blanda allt i en skål och servera varm eller kall.
Ingredienser:
3 stora vitlöksklyftor
25 myntablad (jag tog torkad)
25 basilikabla
700 g lammfärs
salt
1 1/2 tsk kanel
1 1/2 tsk nejlika
1 tsk kardemumma
1/2 tsk cayennepeppar
Nymald svartpeppar
1 apelsin, skalet
4-5 msk tomatpuré
Smör att steka i
Gör så här:
- Finhacka vitlök och grovhacka örterna. Blanda alla ingredienser och forma till små biffar (mina blev köttbullar).
- Stek i smör tills de fått färg och efterstek i ugnen 8-10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar