måndag 26 oktober 2015

Halloween på Liseberg

I år för första gången någonsin firar Liseberg Halloween!  De öppnade i lördags och kommer hålla öppet varje dag fram till söndag. Det verkar som det kommer vara väldigt seriöst och hur coolt som helst. De har satsat på inte mindre än tre skräckhus på olika teman. Jag har även hört från en källa att ingen går säker även utanför skräckhusen...


"En ruskig höststorm har lämnat Liseberg helt sönderblåst och parken ser inte längre ut som den brukar. Innanför grindarna väntar dig allt från barnsligt bus med godisregn, discodans och snurriga karuseller i Kaninlandet till hårresande skräckhus och hisnande berg- och dalbanor. Men någonting annat har också flyttat in i parken. Någonting riktigt skrämmande. När klockan slår väcks skuggorna till liv…"
25 åkattraktioner kommer hålla öppet, fler än det brukar vara på julen, och framförallt fler vuxenattraktioner: Helix, AtmosFear (fast endast precis när parken öppnar, för AtmosFear förvandlas sedan till ett skräckhus), Mechanica och Lisebergsbanan är alla öppna för våghalsiga besökare. I princip alla barnattraktioner håller öppet.Som sagt, så har de tre olika skräckhus med olika teman de beskrivs så här:


Dockkabinettet 
I Dockkabinettets kompakta mörkret vaknar elaka clowner och malätna dockor till liv. En kamp på liv och död som ingen kan vinna. Inte ens du.

The Experiment – AtmosFear Blodiga experiment pågår vid AtmosFear med dig som ofrivillig försöksperson. En manisk forskare med öga för åskans väldiga kraft. Blir du märkt med den hemliga stämpeln är du i deras våld. Vare sig du vill eller inte.

Smitthärden Gasten
Spökhotellet Gasten har blivit en riktig smitthärd och både personal och gäster lider alla helvetes kval. Ta med dig något att torka av dig med, det kommer att behövas...

Skräckhusen har en rekommenderad ålder på 11 år och biljetterna kostar 60 kr styck.

Knäppte en bild när jag åkte förbi med spårvagnen på väg hem från jobbet. De har ju inte snålat med pumpor, om en säger så!


Jag kommer gå dit på fredag med några vänner, och ser fram emot det jättemycket!

Gå in på den läskiga hemsidan för att läsa mer!

1 kommentar: