måndag 21 oktober 2013

Glögg- och julmustpremiär!

Jag vet att jag är ute mycket senare än de flesta julbloggare, men i lördags hade jag säsongens glöggpremiär! Glöggen avnjöts samtidigt som jag satt och pysslade med mallen till årets pepparkakshus, riktigt pysselmys med andra ord! Förra julen fick jag några glöggflaskor av min lillasyster, hon pluggar i Umeå och hade köpt med sig lite norrländsk glögg som jag fick i julklapp. Då jag var sjuk i mellandagarna blev det aldrig av att jag provade någon av dem,  så därför har jag ju mer att njuta av nu! Glöggen jag provade var Vildmarksglögg från Muddus Hjortron som är alkoholfri och har smak av lingon, blåbär och tranbär. Den doftade väldigt gott, och jag insåg vad jag saknat glöggen! Smaken av alla bären kommer verkligen fram, och trots att den är helt alkoholfri så smakar den inte alls som saft. Den är inte för söt utan har en god syrlighet och jag skulle absolut köpa den om jag får tag i den igen. Jag har läst att Liseberg har haft Muddus Hjortron tidigare. Annars får jag väl muta syrran så hon får med sig en flaska när hon kommer ner till jul!
Idag såg jag till min stora glädje att min favoritjulmust äntligen kommit till ICA! Nämligen Grebbestads Julmust, från just Grebbestads Bryggeri. Jag älskar den musten för den är inte fullt så söt som annan julmust ofta är. Jag vet inte hur det är med tillgången av Grebbestads runt om i landet, men i Göteborg verkar den vara standard, mins föräldrar hade svårt att hitta den i Jönköping för två år sedan, men förra året fanns den att köpa även där. Jag säger, prova om ni får chansen! OBS! Flaskan till deras julöl är ganska lik, och jag har faktiskt råkat köpa fel en gång! INTE KUL!

4 kommentarer:

 1. Vad mysigt! Första gången jag ser den där julmusten, önskar det kunde komma lite nya sorter hit med :)

  SvaraRadera
 2. Du är faktiskt inte sist med glögg och julmust, här har du en som väntar till November ;)
  Julmusten som du köpt verkar spännande och har en mycket fin etikett! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte en sån som väntar egentligen, har bara inte varit sugen på glögg (julmusten har jag inte fått tag i innan), men insåg när jag smakade hur mycket man saknat smaken och doften, helt underbart!

   Radera