fredag 14 november 2014

Årets julgodis, en planeringslista

Nu är det inte långt kvar tills det är dags att börja göra julgodis på riktigt. Som de flesta andra så har jag mina favoriter som jag brukar göra varje år, men eftersom jag vill prova så mycket nytt också, så är planen att faktiskt skippa de flesta gamla godingarna  och istället satsa på nya spännande recept.

Just nu ser listan över vad jag vill hinna göra så här:
Maple walnut spice caramel candies
Ja, det verkar bli en hel del kola, men jag älskar ju kola, så himla mycket...

7 kommentarer:

 1. Vet du om man kan spara oljan/kokosfettet som man använder när man gör struvor eller munkar? Jag är sugen på att pröva friterade bakverk - speciellt nu när jag har en kökstermometer - men det verkar så himla slösaktigt att slänga all friteringsolja när man är klar om man ändå vill göra flera satser... Hoppas du vet:)
  Visst är det kul att göra julgodis?! Jag gör alltid för mycket varje jul:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går absolut att spara oljan, det är bara att sila av den (då det brukar komma smulor i) så håller den längre. Det är svårt att säga hur många gånger man kan använda oljan, men en tre gånger i alla fall. Oljan blir mörkare för varje gång den används, då proteiner bränns, så att den blir lite gynnebrun gör inget, det är när oljan blir mörkare brun som jag brukar kassera den. Lycka till med friteringen! Jag har tänkt att göra saffransdonuts i år...

   Radera
  2. Jag blev också sugen på att pröva att göra saffransdonuts från boken Fixa Julen:) Det är kul att testa lite nya saker varje jul:) Får se om jag vågar mig på dem... Tack för info!! Förresten, vet du om man kan spara struvorna några veckor, eller måste de göras färska? Vad otroligt behändigt att ha en bakexpert bland julnördarna - hahaha! Julkram!

   Radera
 2. Wow, så ambitiöst med alla möjliga julgodissorter. Själv så köper jag det mesta men brukar göra snickers, chokladrussin och knäck :)

  SvaraRadera
 3. Ambitiös av dig att ge dig på så många olika sorter! Personligen föredrar jag vanlig kola och knäck.. hehe :)

  SvaraRadera
 4. Gahhh... skulle vi göra alla dom skulle vi rulla fram efter jul.. men gud så gott det lät.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag ger faktiskt bort det mesta. Jag är inget godisfreak, får typ aldrig något sötsug, men om jag ändå börjar äta godis så har jag jättesvårt att sluta, så hårdträning i januari får jag räkna med.

   Radera