söndag 24 november 2013

Pepparkakshus: Örgryte nya kyrka anno 2013


Igår, efter att ha jobbat med pepparkakshuset hela veckan, blev det äntligen klart! Inklusive mallen (som tog ca 5 timmar att göra) så har det tagit ungefär 24 timmar att färdigställa kyrkan. Det har varit himla kul, och lärorikt, men jag ska inte sticka under stol med att det ändå känns skönt att vara klar! Här följer bilder på det färdiga verket. Under veckan kommer jag lägga upp hela serien Hur man bygger ett pepparkakshus (del 1 hittar ni här), där ni får följa med under hela bygget och förhoppningsvis lära er lite knep som underlättar era egna pepparkaksbyggen!
Bottenplattan är 28x28 cm, så ni får en uppfattning om hur stort (eller snarare litet) huset faktiskt är.Planen är att huset ska auktioneras ut till förmån för Musikhjälpen, jag hoppas att det kommer generera mycket pengar!

16 kommentarer:

 1. OMG!! Det där pepparkakshuset är helt fantastiskt! Så otroligt fint, känn dig stolt! :) önskar jag hade tålamod för att göra något så vackert haha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ärligt talat ville jag mest bli klar på slutet, men nu känns det himla bra, och det har varit ett kul projekt!

   Radera
 2. Riktigt imponerande! Skäms lite när jag tänker på delarna jag bakat och ska sätta ihop så småningom... Men du inspirerade mig att göra något annat än bara ett vanligt köpehus i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att alla inte har orken, tiden och framförallt viljan att lägga samma möda på sitt pepparkakshus, men jag blir glad att höra att du inspirerats! :)

   Radera
 3. ojojoj... vilket arbete. Och ännu mer fantastiskt om du dessutom inte tänker behålla det själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag hoppas verkligen att auktionen genererar mycket pengar!

   Radera
 4. Alltså. Ordlös. Det där är helt [fyll i valfria och jättemånga superlativ här]
  Du är grym tjejen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag har redan massa idéer till vad det ska bli nästa år!

   Radera
 5. Wow, det är allt jag säger! Har sett dina ritningar och din planering, du måste vara oerhört nöjd : D Jag hade varit det, helt fantastiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är himla nöjd. Det finns absolut detaljer som jag så här i efterhand, hade gjort annorlunda, men jag är ändå riktigt nöjd, det var ett ganska ambitiöst projekt... ;)

   Radera