måndag 17 november 2014

Pepparkakshus: Whoville-villan, 2014

Här kommer den utlovade bildbomben med årets pepparkakshus! Jag kommer även publicera ett bakom kulisserna och en ny del i pepparkaksskolan, där jag förklarar de runda delarna. Men detta är inte det ena pepparkakshuset jag gör i år, jag har två hus från Räddningsmissionen att bygga ihop och dekorera också...

Årets pepparkakshus är det huset Cindy Lou Who bor i i filmen Grinchen (How the Grinch Stole Christmas, 2000). Har många runda former och även en ljusslinga som är inmonterad i väggen, vilket jag aldrig gjort förut, och jag kan lova att det inte är något jag rekommenderar för den ovane. Jag som har gjort flera hus med ljusslingor förut ville nästan riva mitt hår bitvis, jag kommer förklara mer och visa bilder i bakom kulisserna-inlägget... Men galna former och glada färger är temat för året, och jag tycker verkligen jag lyckades, hoppas ni håller med...


 Bilderna i mörkret är helt magiska, om jag får säga det själv, jag vill bo där!Glöm in min serie Hur man bygger ett pepparkakshus, som jag skrev förra året, som innehåller de flesta tips som kan vara av nytta om ni ska bygga ett egeet pepparkakshus.

14 kommentarer:

 1. Helt FANTASTISKT... snacka om perfekt julpynt! Hur stort är det? (mitt pyssel ligger uppe nu.. inte lika avancerat... men, men... )

  SvaraRadera
 2. Så fint! Min pepperkaksby ska byggas först den 28:onde! Jag beundrar hur mycket tid du har lagt på detta hus, med ljusslingan och dekorationerna. Så vackert! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag ser fram emot att se din by!

   Radera
 3. Helt otrolig fint, inte för att jag hade förväntat mig något annat :) Ser fram mot att se bakom kulisserna också!

  SvaraRadera
 4. Som väntat var det superfint

  SvaraRadera
 5. GRYMT!
  Så jäkla snyggt med lamporna, och vilket jobb!
  Jag är sjukt impad. Nu MÅSTE du vara med i Hemmets Journals pepparkakshustävling!! (om du inte redan är det)

  SvaraRadera
 6. Herre gud vilket mästerverk! Vad duktig du är :)

  SvaraRadera
 7. Wow! Superfint! Älskar Who-ville!!

  SvaraRadera
 8. Herregud, människa! Vilket fullkomligt fantastiskt pepparkakshus!

  SvaraRadera