onsdag 15 oktober 2014

En skimrande dröm i pärlemor: Julinvinginigen på Grönbergs Interiör

Så igår var det äntligen dags för julinvigningen på Grönbergs Interiör, med avtäckning av deras fantastiska julskyltfönster. Det bjöds på dryck (nåt bubblande som smakade glögg) och söta tilltugg (bl.a. minimaränger med smak av pepparkaka eller viol/lakrits, jättegoda!).

Årets tema var En dröm i skimrande pärlemor, och jag tyckte att temat gick igenom ovanligt mycket även på dekorationerna i butiken och inte bara i skyltfönstret. Jag reagerade på att det var väldigt mycket kulor och inte alls mycket glasfigurer som det varit andra år. Julgranskulorna var i framförallt vit-beiga nyanser silver och guld, men det fanns allt ifrån olika röda nyanser och korall till mintgrönt. Fjädrar var också något jag såg en hel del av, och såklart är de fortfarande lika tokiga i fåglar som jag.
Att det kunde vara så fint med gula julgranskulor hade jag aldrig kunnt tro, men jag och min kompis blev lite kära i kulorna med de ovanliga färgerna.

Alltså, en adventsljusstake med altarljus hade ju varit drömmen...
Skyltfönstret var så klart fantastiskt, som vanligt! Jag älskar trädet med julgransdekorationerna, hade jag haft plats så hade jag lätt haft det också! Hur fint som helst. Man vill bara gosa ner sig i den stora sängen och ligga där och njuta av julen.
 
Not to self inför nästa år: Cash is king! Stod i kön till kassan i 15-20 minuter samtidigt som tjejen i kontantkassan inte hade något att göra...

För den som vill ta en sväng förbi affären och njuta av skyltfönstret och kanske köpa nåt fint så ligger den på Kungsgatan 18, närmsta spårvagnshållplats Domkyrkan. Rean efter jul är också ett hett tips, det brukar alltid gå att fynda där efter jul!

6 kommentarer:

 1. åååh, så himla fina de gula kulorna ser ut att vara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var de verkligen, men det blev inget köp, de passar inte i granen jag har nu, men kanske om de finns kvar på rean...

   Radera
 2. Helt underbart! Där skulle jag vilja vara!

  SvaraRadera
 3. Längtar till julen när jag ser dina mysiga bilder. Älskar kylan på utsidan och värmen inne i huset. Det är en väldigt kärleksfull högtid. Ska även bli roligt att ge julklappar. Gillar att ge presenter till släkt och vänner.

  SvaraRadera
 4. Åh vad fin butik den skulle jag gärna besöka, synd man har alldeles för långt dit.

  SvaraRadera