Kålsallad med saffransdressing
6 personer (som sidorätt, jag gjorde ungefär hälften till oss två till middag, och det var lagom)
Ingredienser:
5-6 svartkålblad eller 4 grönkålsblad
200 g rödkål
salt
3 apelsiner
(3 färska fikon - var jättedyra så jag skippade)
4 torkade fikon
6 torkade aprikoser
1 dl rostade hasselnötter (köp färdiga eller rosta själv)
1/2 granatäpple
flingsalt
Dressing:
1/2 paket saffran (0,25 g)
2 1/2 msk äppelsidervinäger
2 msk flytande honung
2 msk kallpressad rapsolja
Gör så här:
- Ansa och strimla svartkålen grovt.
- Förväll i ca 30 sekunder i saltat kokande vatten, häll av och skölj i kallt vatten. Lägg på en kökshandduk, så det torkar.
- Strimla rödkålen fint.
- Rör ihop samtliga ingredienser till dressingen, smaka av med salt. Det behövs en bra balans mellan syra, sötma och sälta för att saffranssmaken ska komma fram.
- Skala apelsinerna och skär ut filéer. (Skär fikonen n skivor.)
- Hacka nötterna och den torkade frukten.
- Varva kål, apelsin, fikon, torkad frukt, nötter och toppa med granatäppelkärnorna på ett fat eller i en skål. Ringla över dressingen och stör över flingsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar