tisdag 8 december 2015

Julfilmer på Netflix 2015: Fred Claus

Eftersom en av mina absoluta favoritjulfilmer har kommit upp på Netflix i år, så måste jag passa på att tipsa om den igen, även om jag har gjort det många gånger förut! Jag talar så klart om Fred Claus med Vince Vaughn i huvudrollen! 

Det kan vara lite jobbigt att stå i skuggan av ett framgångsrikt syskon, förstår nog alla, men hur är det då att vara bror till världens snällaste och kanske populäraste person; jultomten?"En saga du aldrig hört förut! En rolig och varm komedi om Fred Claus, jultomtens bror, och totala motsats. Efter att ha vuxit upp i helgonlika Nicks skugga har Fred blivit en surpuppa som tappat tron på julen. En magisk decemberdag flyger Fred norrut (förstaklass med ren) och upptäcker att Nick är i knipa: en beräknande effektivitetsexpert har bestämt sig för att lägga ner julen för gott! Räkna med slädvis av skratt när Fred försöker rädda julen och samtidigt blir påmind om värdet av sin familj."

Jag tycker filmen är jättejättemysig och rolig, den har även ett viktigt budskap! Skådespelarensemblen är minst sagt stjärnspäckad. Förutom Vaughn, ser vi Paul Giamatti (som jultomten), Kevin Spacey, Kathy Bates, Rachel Weisz, Elizabeth Banks och sist, men inte minst (eller jo, förresten, han spelar ju faktiskt elf) Ludacris


Vince Vaugn verkligen i sitt esse och levererar tungvrickande monologer som bara han kan! Kevin Spacey, som effektivitetsexperten, spelar lika seriöst som om det vore ett avsnitt av House of Cards, vilket blir härligt bisarrt i den inte lika seriösa miljön och Ludacris spelar är elf-DJ som bara spelar samma låt om och om igen vilket driver Fred till vansinne. 


Kul cameos också av Stephen Baldwin, Frank Stallone och Roger Clinton Jr som Fred träffar på under ett gruppmöte för Anonyma Syskon, en superhärlig scen!


Filmmusiken är också helt fantastiskt bra. Det är en skön blandning av julmusik och inte så julig musik. Det är faktiskt de inte så juliga låtarna som en minns mest, med bland annat Elvis, Rolling Stones och Israel Kamakawiwo'ole. Förutom Silent Night med Sinnead O'Connor, hela den scenen är pure magic! 


Jag har sett är filmen är lite av en vattendelare på imdb.com där ungefär hälften älskar den och resten ger den riktigt lågt betyg. Jag fattar verkligen inte hatet och stämmer in i hyllningskören!


3 kommentarer:

 1. I absolutely adore this movie also! So pleased it's on Netflix! Will convince your brother to watch it with me when I arrive in Sweden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. You totally should! :) (sorry late reply, crazy week!)

   Radera
 2. Paul Giamatti är toppen, älskar honom! Har faktiskt aldrig sett hela den här filmen - så får ta mig i kragen till nästa jul och göra det! Min bästa julfilm är antingen The Family Stone eller En andra chans.

  SvaraRadera