söndag 24 november 2013

Årets Julklappsinsamling för Räddningsmissionen

Idag uppmärksammar Tomtens Dotter Skokartongsappellen, en insamling i Stockholm av julkappar till att de som inte är så lyckligt lottade och inte har råd att skapa den julen många av oss tar för given.  Därför vill jag tips er som bor i Göteborg om ett liknande projekt. Via Räddningsmissionen anordnar Gothia Towers Hotel sin traditionella insamling där du kan lämna in en julkapp, eller flera, som Räddningsmissionen delar ut till barn i fattiga familjer, framförallt i Göteborgsregionen. Julklapparna går även till andra projekt:
"Ett av Räddningsmissionens projekt och dit flera av klapparna även skänks är Solrosen, stödverksamhet för barnfamiljer där en förälder sitter i fängelse. I år bidrar Svenska Mässan/Gothia Towers med en krona för varje insamlad julklapp till Solrosen."
Julklappar från 2006
I år annordnas även en pepparkakshustävling, i samarbete med Annas Pepparkakor. Där du kan köpa en byggsats i hotellobbyn för 100 kronor, varav 70 kronor går direkt till behövande och hemlösa. Sedan kan du delta i en tävling om du lägger upp en bild på ditt färdigbygga hus på Instagram med hashtagen: #husforhemlosa. Tydligen ska vinnaren ha ett fint pris att vänta! Jag måste erkänna att jag är väldigt sugen att vara med i tävlingen, It's for charity for god's sake!

Allt drar igång den 1 december och all information om du vill hjälpa till finner du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar