onsdag 6 november 2013

Pepparkakshus: Direktörsvillan anno 2012

Nu börjar det närma sig bakandet av årets pepparkakshus, så det känns som det är dags att dela med mig av förra årets alster som nog ändå är min favorit av alla pepparkakshus jag byggt hittills.
Jag har två drömmar när det kommer till byggande av pepparkakshus och det är:
1. Att bygga hela Wisteria Lane (jag har faktiskt en väldigt basic skiss liggande som föreställer Mikes hus, som jag gjorde för sex år sedan). Men det blir ju en himla massa hus, jag skulle behöva vara ledig hela november...
2. Att bygga Härlanda Fängelse! Jag bor ganska nära Härlanda fängelse (det är inget fängelse längre, det är kontorsbyggnad och kulturhus, som så klart kallas Kåken), och åker förbi det dagligen. Jag tycker det är en så sjukt snygg byggnad, det är det där huset jag drömmer om att bo i den dagen man blir miljardär. Men fram till den dagen har jag som sagt en liten fantasi om att återskapa det före detta fängelset med pepparkaksdeg och kristyr.

Förra året nöjde jag mig dock med en liten nödlösning, jag valde den före detta direktörsvillan som ligger i anslutning till fängelset. Efter att ha utmanat mig själv året innan med ett hus i flera våningar, med en himla massa delar varav flera med runda former, ville jag gå back to basic och göra ett enkelt hus med fyra väggar, men med en hel del detaljarbete. Sedan ville jag testa något nytt, nämligen att montera in en ljusslinga!Ljusslingan var lite trixig att montera i huset, men det var så värt det, det blev så himla mysigt. Jag har svårt att se hur jag någonsin skulle kunna göra ett pepparkakshus utan lampor igen!


7 kommentarer:

 1. Men herregud, TACK för att du visar dina underbara hus! :D Och Wisteria Lane låter så himla ljuvligt, synd att det är så mycket jobb ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för fin kommentar! Ja, jag vet, Wisteria Lane hade varit galet kul, jag är hardcore Desperate Housewivesfan (vilket du nog fårstår), jag får försöka bli sponsrad eller nåt... ;)

   Radera
 2. Gilla! Gilla! Gilla! :)

  http://annasglittrigajulblogg.blogspot.se/

  SvaraRadera
 3. Åh himmel vilka grejer du bygger! Bara granarna är ju fantastiska!

  /Marlene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag gillar granarna mycket själv, det är min egna variant på de spritsade granar man kan se på många amerikanska pepparkakshus. Jag tycker ju om att spritsa väldigt mycket, vilket man nog måste göra för att bygga sånna här pepparkakshus. Om en dryg vecka ska vi börja göra pepparkakshus på jobbet också! ;)

   Radera
 4. MEn herregud vad duktig du är! Så himla fint!!

  SvaraRadera