söndag 23 november 2014

Julgodishelg

Jag har kört stenhårt på julgodis is helgen, så därför har bloggen blivit lidande, men jag är nästan klar med allt på min lista nu. Det har i alla fall blivit ett par uppdateringar på Instagram, så jag delar dessa bilder här också. Följ mig gärna på Instagram, heter ximasbynilli, så klart.

Pepparkakskolan inslagen, i vaxat silkespapper från Panduro (reafynd!).
Dags att göra mer julgodis, hoppas jag inte glömt någon ingrediens...

Mer kola (med sesam och ingefära) och teaterkonfekt (av hemgjord marsipan). Nu tänker jag inte slå in fler kolor i år...
Imorgon kommer resultat, tankar och recept på julmusten! Kanske även något julgodisrecept, har ju en hel hög att dela nu efter helgen!

5 kommentarer:

 1. Va härligt! Hur länge håller kolor, knäck eller fudge om man skulle göra det? Jag gör inte så mycket egen godis och det är nog främst för att jag inte vet hur långt i förväg jag kan göra det och sen rinner det ut i sanden :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolor (inslagna i smörpapper) och fudge håller lätt över en månad i rumstemperatur och betydligt längre i kylskåp. Så det är bara å köra på! Jag hittade lite saffransfudge som glömts bort i skåpet i ca 1 år, men den smakade inte så gott längre... ;)

   Radera
 2. Jag satt också och funderade på samma fråga - hur länge håller godiset? Jag vill ju också göra en massa, men vet inte hur tidigt jag kan börja. Sedan vet jag inte om du svarade på min fråga om man kan göra struvor i förväg? Har tänkt att ha struvor till Adventsfikat på söndag, men skulle vilja göra dem nu i början på veckan...Ditt godis ser verkligen fint ut - det där vaxade silkespappret verkar suveränt! Nu blev det många frågor igen...haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolor (inslagna i smörpapper) och fudge håller lätt över en månad i rumstemperatur och betydligt längre i kylskåp.
   Sorry, har helt glömt svara om struvorna Jag kan inte tänka mig att det skulle vara något problem att göra dem en vecka i förväg. Sen kan jag tillägga att de är allra godast precis nygjorda (som allt annat), men om man inte kan göra dem á la minute, så tror jag inte att de kommer smaka olika om man gör dem dagen innan eller 6 dagar innan!

   Radera
 3. Åh vad gott det ser ut! Tack för informationen om hur länge kolor håller sig, för hade tänkt att baka en hel drös runt den 6;e :)

  SvaraRadera