söndag 17 november 2013

Julfirande bokat!

Så var det gjort! Jag och CJ har bestämt oss var vi ska fira julen i år och det kommer att bli på en herrgård, bokningsförfrågan är skickad! Jag vet att vissa tycker att det är helt otänkbart att fira jul utan familjen, men jag har alltid tänkt att det hade varit mysigt att i alla fall prova att fira på tu man hand. Så förra året hade vi lite planer på att åka utomlands över julhelgen (kanske Skottland), vilket passade bra då jag var ledig 22-26 dec, men så hann CJs pappa att boka upp oss den 21-23:e innan vi hade bestämt något, så vi blev kvar i Sverige och julafton firades hos mina föräldrar. Men i år blir det som sagt herrgårdsjul, med massa god mat och bara lugn och ro. Julafton är trots allt inte det allt handlar om för mig, det är hela resan dit som är det viktiga. Min familj kommer till Göteborg både helgen innan och efter jul så jag kommer inte hinna sakna dem så himla mycket...

Bildkälla
 Det kommer i alla fall bli spännande att prova hur det är att fira jul på herrgård, och jag kommer självklart att skriva och berätta om allt! Stället heter Aspa Herrgård och ligger nära Vättern en bit utanför Askersund och har vunnit massa priser de senaste åren, och maten (det viktigaste!?) låter väldigt lovande (vi kommer äta både julbord på julafton och middagssupé på juldagen). Jag hoppas verkligen att det är lika mycket snö på julafton som det är på bilden!

6 kommentarer:

  1. Låter hur mysigt som helst, det skulle jag också vilja prova.
    Läste en artikel i nån av jultidningarna för några år sen, handlade om en familj som firade jul på en herrgård och dom var supernöjda.
    Kan tänka mig att stämningen blir extra mysig på en gammal herrgård =D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst gör det, jag har också läst nån sån artikel och det var nog då jag blev sugen, så det ska bli jättespännande att få prova!

      Radera
  2. Inte så långt hemifrån mig då! Det är fint där, hoppas ni får en mysig jul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det hoppas jag med! :)

      Radera
  3. Åh va roligt att ni kommer till oss och firar jul i år! Jag hoppas att ni kommer få riktigt, riktigt mysigt. Här pyntas det för fullt, bakas och syltas.... :-) Vi ses snart! Varma hälsningar., Sofia Lindholm- Aspa Herrgård

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så mycket! Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till er på julafton, och tror det kommer bli helt fantastiskt! Nu ska jag bara hålla alla tummar jag har att vi får en vit jul, också! :)

      Radera