lördag 7 december 2013

Vörtbrödsfrukost!

Det har ekat alldeles för tomt här de senaste dagarna, men igår var jag 11 timmar på jobbet! Väl hemma hann jag i alla fall kolla ikapp veckans avsnitt av julkalendern medan jag diskade. Sedan var det lite piffning inför finmiddag som gällde. Vi åt 4-rätters på Magnus & Magnus, och det var så himla gott, maten var flawless, vinerna goda (och Champagnen) och vi mådde så himla gott. Trots det blev vi sugna att gå förbi vår gamla stammisnattklubb, Gretas, för att bara ta en drink. Vi träffade massa vänner vi inte sett på länge och stannade till stägning 3:00.

Så det blev sänggång mycket senare än planerat, vilket gjorde det extra skönt att jag hade ett par vörtbröd på jäsning i kylen. Jag gjorde degen och frös in de obakta limporna i torsdags, och ställde in dem i kylen fredag kväll. Så det var bara att plocka ut och låta jäsa klart och baka av. Så vi fick nybakt vörtbröd till frukost (...eller snarare brunch!). Vi gjorde två varianter, julskinka med senap, och rödbetssallad och köttbullar (Scans Delikatess Julköttbullar, som var klart godkända, jag avskyr annars Mamma Scans köttbullar, BLÄ!). Vi tittade dessutom på Ensam Hemma 2. Snacka om julmys!

2 kommentarer:

  1. Vörtbröd är ju såååå gott! Bland det bästa med julen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med! Det var en fantastisk start på dagen, och vi körde samma frukost idag igen! ;)

      Radera