torsdag 8 oktober 2015

#08 – Jultextil jag har gjort.

Dag 08 – Jultextil jag gillar eller gjort.
Min korsstygnsbroderade julgransmatta. Jag började sy den när jag var 20 och jobbade halvtid, och trodde att det inte skulle bli några problem att hinna när jag började i september, men ganska snart fick jag fler arbetstimmar så det blev bara 3 tomtar gjorda innan projektet hamnade på is. Så det var först året därpå som mattan blev klar. Sista dagen, när jag bara hade konturerna kvar att sy satt jag och sydde i säkert 10 timmar konstant! Ett sånt där projekt som är kul, men i slutändan vill en bara vara klar. Men sjukt nöjd med den är jag. Tyvärr använder jag den inte så mycket, då den inte passar det temat jag har i granen just nu.

8 kommentarer:

 1. Så snygg! Vilket otroligt arbete du lagt ner, om jag hade fått ihop en sådan skulle jag troligtvis ändra julgranstemat efter mattan ;) men så älskar jag ju också jultomtar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har ett grantema som passar jättebra, men vita och glaskulor, men får bara plats med en julgran i lägenheten, men när vi bor större så!

   Radera
 2. Superfin! Jag gillar sånt en gör själv, men just sådana där mastodontarbeten blir lätt att jag tappar tålamodet med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tålmodig och envis är nog mina mellanamn! ;)

   Radera
 3. wow!! Har övertalat min mamma att hjälpa mig att sy, men ännu inte hittat rätta mönstret. Din är kanon!! Var hittade du detta mönster?

  /Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta såg jag i en broderikatalog från något svenskt företag typ när jag var 16, vi fick katalogen varje år och den var med i flera år. Det var väl först det året som den inte var med som jag insåg att jag verkligen ville göra den, så jag googlade typ "different santas trre skirt" eller nåt sång och hittade den på en amerikansk sida och beställde den driekt!

   Radera
 4. Wow, vilket arbete!!! Jag drömmer om att göra något liknande men det känns som ett alldeles för ambitiöst projekt för mig...! Jag håller med Anette; synd att inte använda mattan när du lagt ner så otroligt mycket tid på den:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! JAg vet att det är lite synd, vi måste se till att flytta så jag kan ha mer än en gran, helt enkelt

   Radera