tisdag 13 oktober 2015

Jul hos Harry Potter

Jag älskar Harry Potter. Jag lyssnar på böckerna nästan varje dag. Ibland hittar jag nån annan bok att klämma in emellan (lyssnade igenom Millennium-böckerna i somras), men jag återkommer alltid tillbaka Harry Potter. Jag kan nämligen inte stå i köket, laga mat, diska, pyssla utan att ha något att lyssna på i bakgrunden. Det har till och med gått så långt att jag lyssnar när jag duschar, jag antar att jag han nån typ av störning, ha ha.

Jag har precis lyssnat igenom fjärde boken, där julen nog har störst utrymme på grund av julbalen, och började då tänka på de olika jularna som Harry firar i slottet, och på andra platser. Så dök denna bilden upp på Pinterest idag, jag tycker den är helt klockren och väldigt vacker:
https://www.pinterest.com/pin/277534395763911899/
Det är lätt att inse att julen är något väldigt viktigt för Rowling, inte minst eftersom hon skriver in julen även i sista boken. I resten av boken har de knappt ens koll på vad det är för datum, men när Harry och Hermione kommer till Godric's Hollow och inser att det är julafton, det är något magiskt och väldigt vackert över det hela. Jag älskar den biten, inte minst när Hermione trollar fram en rosenkrans och lägger på Harrys föräldrars grav, det är verkligen ett fint julavsnitt trots att det är väldigt annorlunda. Annars är nog julen i sjätte boken som firas i Kråkboet (the Burrow) min favorit, nog för att jag gärna skulle vilja besöka Hogwartsslottet i juletid, men den intima familjegemenskapen smäller ändå lite högre för min del. Vilken Harry Potter-jul gillar ni bäst?

2 kommentarer:

  1. Magiskt! :3
    Antar att du då inte har missat att man kan äta julmiddag i stora salen på Hogwarts i London ? ^^
    Det hade verkligen varit en dröm som skulle gå i uppfyllelse :O Vilken enorm stämning det skulle vara :D

    SvaraRadera
  2. Jag älskar alla Harry Potter-jular! Men jag minns speciellt den i första boken/filmen:)

    SvaraRadera