torsdag 9 oktober 2014

Inspiration till julbaket

Har ni tänkt baka något nytt denna julen? Jag har tänkt att jag ska försöka prova så många nya recept som möjligt, därför har jag gjort en anslagstavla med julrecept på Pinterest. Det största problemet är att den innehåller över 300 recept på olika sorters kakor, godis, drycker och maträtter som passar till julen. Då ska vi inte ens tala om min egna lista med olika idéer på recept och referenser till olika recept i mina böcker som jag vill prova (över 100 punkter). Egentligen borde jag väl börja baka redan nu för att komma nån vart, men tills vidare håller jag mig till att inspireras och planera. Jag tänkte därför passa på att dela med mig av lite inspirationen så kanske även ni hittar nåt kul recept att prova...
Denna saknar recept, men olika Buche de Noël inspirerar mig något väldigt just nu...
Så här kommer lite länkar till olika recept som jag själv kanske kommer prova till jul, om jag hinner. Gå in på min pinterest-sida för ännu mer inspiration. Klicka på bilderna för att komma till recepten, alla recepten är på engelska.
Rispudding med saffran, kanel och clementin
Vit chokladfudge med tranbär
Polkagrismarshmallows
Italiensk Panettone
Bakade donuts med pistage och brynt smör
Frusen hasselnöt- och saffranstårta med fikon
Schweiziska julkakor med valnötter
Pepparkakor med karamelgrotta

8 kommentarer:

 1. Mycket spännande! Jag kommer förmodligen inte att hinna baka så mycket med en 1-åring och en nyfödd här hemma men ska försöka få till NÅGOT i alla fall. Något som inte är så tidskrävande kanske ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fullt förståeligt att det blir svårt att få tid att baka. Det ska vara kul att baka, och det bästa är ju att det inte behöver vara särskilt svårt för att det ska bli gott!

   Radera
 2. Jag har varit sugen på att pröva att baka en panettone i flera år:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Jag har aldrig smakat på det, men är himla nyfiken.

   Radera
 3. Men vilken fantastisk sida på Pinterest. Jag har sparat dig och ska deffenitivt försöka mig på något nytt spännande!!! Kul och tack för tipset till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, hoppas du hittar nåt kul!

   Radera
 4. Åh visst kan man fastna på pinterest! Det finns så mycket man vill göra som man sparar där, och sen kommer man säkert inte hinna hälften. Men det är ju bra inspiration :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud ja! Jag har faktiskt skapat en speciell tavla där jag re-pinnar pyssel som jag faktiskt har en seriös tanke på att göra, så att de inte försvinner bland alla hundratals pins...

   Radera