onsdag 2 oktober 2013

Pumpaöl!

Igår var det stort ölsläpp på Systembolaget, jag vet det för min sambo är ölnörd...och jobbar på Systembolaget! Så självklart hade han köpt med sig en himla massa roligt öl som skulle provas igår! Jag är ingen jätteölälskare, men jag gillar att smaka och dricka i små mängder, speciellt när det är lite "roligare smaker", Carlsberg lager går fetbort, ge mig en Left Hand Milk Stout, så blir jag lycklig! ;)

I alla fall, en av de öler vi provade var det en jag tyckte jättemycket om, och det var "Fat Jack Double Pumpkin" från det amerikanska bryggeriet Samuel Adams, som är något så ovanligt som en ale smaksatt med pumpa tillsammans med kanel, ingefära, muskot och kryddpeppar! Den smakade jättegott, höstigt men jag kan även tro att den skulle passa jättebra till jul med den fruktiga och kryddiga smaken, så det är ett hett tips. Men skynda er att köpa, den finns bara i "Tillfälligt sortiment" så jag vet inte hur länge den finns kvar! Vi kommer absolut att köpa fler och spara till jul. På Systembolagets hemsida finns mer information om ölen och i vilka butiker den finns att köpa!

4 kommentarer:

 1. Den där ölen lät ju riktigt god (liksom de flesta andra, jag älskar öl), kanske något att satsa på till jul! :) Måste definitivt smaka om jag får chansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Vi kommer som sagt köpa på oss fler! :)

   Radera
 2. Vad kul med lite öltips! Jag har en man som är toookig i öl och hade ju varit kul att överraska honom med en ny sort han aldrig provat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det! Hoppas han tycker om den, min gubbe var lika förtjust som jag!

   Radera