Följare av min blogg har säkert inte missat att jag fullkomligt älskar att göra julgodis! Det är så spännande att göra godis, eftersom det är väldigt tekniskt och känns nästan lite magiskt att koka något till den där perfekta temperaturen som ger den det perfekt mjuka kolan. Att temperera choklad till den där perfekta glansen, eller bara karamellisera socker och se hur det sakta färgas brunt och börjar dofta helt magiskt. Ja, jag är en nörd!
Det är så sjukt svårt att välja en favorit, men en som jag verkligen måste gömma undan för att inte vräka i mig är min saffransfudge. Alltså, den är så sjukt jävla god, och lätt att lyckas med!
Saffransfudge
Ingredienser:2,5dl vispgrädde
250g socker
1,75dl ljus sirap (215 g)
0,5dl glykos
0,25g saffran
65g smör
125g vit choklad
Gör så här:
Andra julgodisrecept:- Förbered en form ca 20x25 cm med bakplåtspapper (eller vik en egen i bakplåtspapper).
- Koka upp grädde, socker, sirap, glukos och saffran till 125 grader
- Ta av platta och rör ner smör och vit choklad.
- Häll upp i form och låt stelna minst en timma.
- Skar upp i bitar och njuuuut!
Chokladmandlar
Cream cheese mints
Fransk chokladkola
Fransk Nougat, Montelimar
Julmustmarmelad
Pepparkakskola
Saffransfudge
Saltlakritskola
Snickersfudge
Den måste jag testa!
SvaraRadera